na vrh

Programi za knjigovodstvo

Programi za firme » Programi za knjigovodstvo

 

Programi za knjigovodstvo i računovodstvo predstavljaju specifične programe, jer se moraju usklađivati sa zakonima i podzakonskim aktima relativno često. Programi za knjigovodstvo i računovodstvo se takođe rade na osnovu zahteva, a budući da različite firme imaju i različite načine poslovanja, korišćenje jednog programa za sve delatnosti, u današnje vreme nije najbolje rešenje.

Programi za knjigovodstvo i računovodstvoGotovi programi uglavnom imaju mnogo opcija, često nepotrebnih, koje više zbunjuju nego što koriste.

Ukoliko vam je potreban program za knjigovodstvo ili računovodstvo, pozovite PC STRONG i možete dobiti program baš po meri vašeg poslovanja.

Do sada smo uradili više različitih programa za knjigovodstvo za različite korisnike, a najvažnije karakteristike većine su postojanje modula za:

  • Finansije/računovodstvo  (sa fin. operativom, veza sa e-banking u oba smera i za sve banke, bilansi…)
  • Obračun PDV-a 
  • Veleprodaja (od porudžbina do faktura, robno-mat.  knjigovodstvo, interni prenosi itd.)
  • Priozvodnja (normativi, radni nalozi i praćenje utroška materijala)
  • Maloprodaja (s podrškom za fiskalne kase i printere)
  • Obračun zarada (plate, autorski ugovori, ugovori o delu, prevoz, privremeni – povremeni poslovi, itd, sa svim pratećim obrascima)
  • Kadrovsko odeljenje  (HR – upravljanje ljudskim resursima)
  • Osnovna sredstva (inventar, popis, amortizacija, kartice OS)
  • Ostali pregledi (Analiza–statistika)
  • Dokument Centar (svaki uneti podatak se može zapamtiti u originalnom obliku (doc, xls, pdf, ods, jpg i ostalim koji se danas koriste…)

Program za knjigovodstvo ili računovodstvo nudi jednostavno kreiranje poslovnih izveštaja koji daju  potpun pregled i kontrolu poslovanja (analiza najboljih dobavljača/kupaca, prometa roba i usluga, grupa roba, mesečna i periodična analiza prihoda i troškovi po raznim kriterijumima.

RAČUNOVODSTVO: praćeno zakonom, podržano je i automatskim kontiranjem svih poslovnih aktivnosti, od obračuna plata, e-bankinga tj. uvozom izvoda/izvozom virmana, ulaznih–izlaznih faktura, internih prenosa, do obračuna amortizacije osnovnih sredstava, što  ubrzava poslovanje. Jednim unosom podataka, dobija se pristup svim podacima s bilo koje lokacije (u skladu s privilegijama korisnika). Komercijala – nabavka i prodaja uključeni su u sistem veoma detaljno (stanje dugovanja/potraživanja za svakog komitenta, po referentu, po grupama roba, po količini robe, po iznosu, po ostvarenoj razlici u ceni, po prometu i lageru robe i sl.).

LIĆNI DOHODAK: Program za knjigovodstvo ili računovodstvo omogućava jednostavno obračunavanje zarada po različitim kriterijumima ili vrstama isplata. Moguće je izdavanje svih izveštaja – M4, PPP i sl, a može se obezbediti i podrška za slanje OD i OPJ obrazaca putem interneta.

Prenos informacija između pojedinih sektora unutar jednog preduzeća se može automatizovati i potpuno isključiti bilo čije posredovanje i vešestruki unos istih podataka.

PROGRAM ZA KNJIGOVODSTVO ZA RAZLIČITA PREDUZEĆA

Program za knjigovodstvo ili računovodstvo de može prilagoditi za preduzeća svih veličina i delatnosti (proizvodnja, trgovina, ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo, telekomunikacije, transport i logistika, računarske usluge, servis i popravke, izdavačke kuće, poslovne usluge i savetovanje).

PROIZVODNJA:  Program za knjigovodstvo ili računovodstvo za proizvodna preduzeća može podržavati opšte slučajeve – normativi, praćenje utroška po radnim nalozima, automatsko kontiranje ulaza/izlaza sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda. Za detaljno planiranje i praćenje proizvodnog procesa, (radne liste, iskorišćenost mašina, brigadni planovi, ušteda energije i sl.) program za knjigovodstvo ili računovodstvo se može podesiti po zahtevu korisnika.

TRGOVINA: Program za knjigovodstvo ili računovodstvo za firme koja se bave trgovinom, veleprodajom i maloprodajom i koje u svom sastavu imaju jedan ili više prodajnih objekata i magacina, može pokriti sve delove poslovnog procesa: od nabavke do prodaje, od POS kasa (upravljanje fiskalnim kasama – printerima) do knjigovodstva, od magacina i prodavnica do finansijske analize efekata poslovanja. Složena organizaciona struktura preduzeća, sa velikim brojem magacina i prodavnica različitih veličina i lokacija, ne utiču na programsko rešenje i komfornost u korišćenju.

EVIDENCIJA PDV-a: Program za knjigovodstvo ili računovodstvo omogućava integrisano i usklađeno vođenje evidencije o PDV-u sa nalozima za knjiženje u finansijskom knjigovodstvu i automatskim obračunom, u bilo kom trenutku.

MALOPRODAJA: Program za knjigovodstvo ili računovodstvo za maloprodajne objekte obuhvata modul za unos podataka kroz POS jedinice sa kompletnom podrškom komfornom radu na kasi.